5 راهکار برای مقابله با سایبربولینگ
هنگامی که شما درگیر یک ماجرای سایبربولینگ یا قلدری مجازی می شوید، گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که هیچ کس دیگری مشکل شما را نمی فهمد. هیچ کسی و هیچ جایی برای کمک به شما وجود ندارد.
اما یادتان باشد شما هرگز در مقابله با آزار و اذیت سایبری تنها نیستید. نه تنها خانواده و پلیس در کنار شما هستند بلکه خودتان هم می توانید آسیب های قلدری آنلاین را تا حد زیادی کم کنید.
راهکار 1: بلافاصله پاسخ ندهید!
آدم هایی که دست به آزار و اذیت اینترنتی می زنند از این کار لذت می برند! یکی از دلایل این افراد، جلب توجه و برانگیختن واکنش بقیه آدمهاست. یعنی از تماشای عصبانیت، گیجی و سردرگمی دیگران لذت می برند.
هدف واقعی قلدری مجازی، انتقام گرفتن، ناراحت کردن یا گیج کردن فردی است که مورد هدف قرار می گیرد، به طوری که آنها واکنش عاطفی نشان می دهند.
اگر مورد آزار و اذیت سایبری قرار می گیرید، به خاطر داشته باشید که شخصی که شما را هدف قرار می دهد می خواهد شما پاسخ دهید.
یک استراتژی خوب برای مقابله با این موضوع این است که آنچه را که به دنبال آن هستند به آنها ندهید. اگر شخصی به صورت آنلاین چیزی به شما می گوید، شما را در عکسی که دوست ندارید برچسب گذاری می کند، یا به طور کلی کاری ناخوشایند انجام می دهد، تلفن یا رایانه خود را مدتی کنار بگذارید.
مطمئن باشید این کار باعث می شود آن فرد کم کم خسته شده و سراغ فرد دیگری برود!
راهکار 2: زمانی که آرام تر هستید پیگیری کنید
بعد از یک ساعت، امیدواریم کمی احساس آرامش کنید. اکنون میتوانید به صورت آنلاین بازگردید، حتی اگر دوست دارید یا یکی از اعضای خانواده در اتاق با شما باشد. ایده در این مرحله این است که قبل از تماس با فردی که شما را مورد آزار و اذیت سایبری قرار می دهد، احساس مناسبی از موقعیت داشته باشید.
با استفاده از زبانی آرام و خنثی، سعی کنید شرایط را با آن شخص حل کنید بدون اینکه اجازه دهید او به شما برسد. آنها حتی ممکن است متوجه نباشند که شما اقدامات آنها را به زورگویی سایبری تعبیر کرده اید، بنابراین یک مکالمه آرام محل خوبی برای شروع است.
راهکار 3: گرفتن اسکرین شات
اسکرین شات بهترین راه برای شما برای گزارش یک مورد از آزار سایبری است. از این گذشته، شخصی که شما را مورد آزار و اذیت سایبری قرار میدهد، ممکن است نظر یا عکس خود را وقتی متوجه شود که ممکن است او را به دردسر بیاندازد، حذف کند.
اسکرین شات ها تضمین می کنند که همیشه یک کپی از آنچه گفته شد دارید. توجه: اگر در اینستاگرام اسکرین شات بگیرید، به طرف مقابل اطلاع داده می شود که شما این کار را کرده اید.
راهکار 4: سعی کنید از مرور مکرر اتفاقات خودداری کنید
هنگامی که درگیر یک حمله سایبری هستید، ممکن است احساس کنید شخصی که شما را آزار میدهد، به معنای واقعی کلمه با شما در اتاق است و چیزهایی را در گوش شما فریاد میزند و توجه شما را میخواهد.
اما لازم نیست اینطور باشد. همیشه می توانید زمان رسانه های اجتماعی خود را به چند ساعت در روز یا هر چیزی که برای شما مناسب است محدود کنید. به این ترتیب، قلدری ثابت نمی شود و می توانید برای مراقبت از خود از دنیای آنلاین فاصله بگیرید.
مراقبت از خود من در آن زمان این بود که کمی از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرم … و اطمینان حاصل کنم که زمان زیادی را با خانواده و دوستان سپری می کنم. – یک قربانی قلدری مجازی
راهکار 5: گزارش و مسدود کردن
اکثر رسانههای اجتماعی و اپلیکیشن ها میخواهند به شما کمک کنند احساس امنیت آنلاین داشته باشید. آنها نمی خواهند که شما مزاحمت سایبری را تجربه کنید، بنابراین ابزارهای داخلی زیادی برای ایمن نگه داشتن شما دارند. چه در اینستاگرام و چه در تلگرام یا… شما گزینه های “گزارش دادن” را مشاهده می کنید.
ابتدا گزینههای گزارشدهی و مسدود کردن را در پلتفرم رسانههای اجتماعی خود انجام دهید و کپی هایی از مطالب مزاحم سایبری را آماده آپلود داشته باشید (صفحه نمایش یا عکس) و با پلیس تماس بگیرید.
باور کنید این کم هزینه ترین راه است.
نکته کلیدی در مقابله با سایبربولینگ
بیش از آنکه راهکارهای پس از وقوع سایبربولینگ اهمیت داشته باشد، آمادگی شما برای قلدری سایبری در هنگام وقوع آن است. معمولا در زمان رخ دادن حادثه افراد و به ویژه نوجوانان رفتارهای احساسی از خود نشان می دهند که کار را برای کمک سخت تر می کند.
اگر می خواهید به طور کامل با قلدری مجازی، دلایل رخ دادن آن،علائم و راهکارهای اورژانسی این مساله مهم آشنا شوید پیشنهاد می کنیم مانند صدها نفری که فیلم قلدری مجازی را دیده اند شما هم این فیلم را ببینید:
دیدگاهتان را بنویسید