5 روش عملی و کاربردی برای آموزش تفکر نقاد در خانواده
اگر به دنبال روش های عملی و کاربردی برای آموزش تفکر نقاد در خانواده هست این مقاله کوتاه اما ارزشمند را بخوانید. اول بیایید مرور کنیم تفکر نقادانه چیست و چرا باید در خانواده آن را آموزش بدهیم.
چرا تفکر نقادانه در خانواده مهم است؟
تفکر نقادانه برای کودکان یکی از مهم ترین مهارت های زندگی است. همچنین یک مهارت ضروری در قرن بیست و یکم است. متأسفانه، رفتن به مدرسه تقریباً نقطه مقابل یادگیری تفکر انتقادی است.
در مدرسه، بچه ها یاد می گیرند آنچه را که معلم یا کتاب درسی می گوید تکرار کنند. آنها یاد می گیرند که مراحل صحیح را به ترتیب صحیح دنبال کنند تا پاسخ صحیح را دریافت کنند. کلاسهای درس به جای آموزش تفکر به دانشآموزان، پر از تمرینها، حفظ کردن و تکالیف است.
این وظیفه ما والدین است که آموزش فرزندانمان را با مثال های تفکر انتقادی و آموزش در زندگی روزمره تکمیل کنیم. بیایید ببینیم چرا و چگونه می توانیم به فرزندانمان کمک کنیم تا متفکران انتقادی شوند.
روش های آموزش تفکر نقادانه در خانواده
برای آموزش یک شیوه تفکر متفاوت در زندگی، نیاز داریم تا سبک زندگی متفاوتی داشته باشیم. با این 5 روش در قالب زندگی روزمره، بچه ها یاد می گیرند چطور انتقادی بیاندیشند.
1-از پرسیدن سوالات شروع کنید.
یکی از بهترین راهها برای آموزش تفکر نقاد به فرزندانتان این است که از آنها سوالات بپرسید. این سوالات میتوانند در مورد هر چیزی باشند، از اخبار گرفته تا کتابهایی که میخوانند یا فیلمهایی که تماشا میکنند. با پرسیدن سوالات، به آنها کمک میکنید تا یاد بگیرند که اطلاعات را تحلیل کنند و قضاوت خود را شکل دهند.
2-در مورد منابع مختلف اطلاعات به آنها بیاموزید.
در دنیای امروز، اطلاعات در دسترس همه است. با این حال، همه اطلاعات یکسان ایجاد نمیشوند. به فرزندانتان بیاموزید که در مورد منابع مختلف اطلاعات تحقیق کنند و منابع معتبر را از منابع غیرمعتبر تشخیص دهند.
3-به آنها بیاموزید که شواهد را ارزیابی کنند.
هنگامی که فرزندانتان اطلاعات را پیدا میکنند، باید بتوانند شواهد ارائه شده را ارزیابی کنند. این بدان معناست که آنها باید بتوانند تشخیص دهند که آیا شواهد معتبر است یا خیر و آیا شواهد کافی است یا خیر.
4-به آنها بیاموزید که استدلال کنند.
یکی از مهمترین مهارتهای تفکر نقاد، توانایی استدلال است. به فرزندانتان بیاموزید که چگونه یک استدلال را شکل دهند و چگونه استدلال دیگران را ارزیابی کنند.
5-به آنها بیاموزید که باز باشند.
تفکر نقاد به این معنا نیست که همیشه مخالف باشید. همچنین به معنای باز بودن به دیدگاههای جدید و پذیرفتن اینکه ممکن است اشتباه کنید. به فرزندانتان بیاموزید که باز باشند و همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید باشند.
آموزش تفکر نقاد به فرزندانتان یک سرمایهگذاری مهم است. این مهارت به آنها کمک میکند تا در دنیای امروز موفق شوند و تصمیمات آگاهانه بگیرند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
کوتاه ساده کاربردی